Logo mangler
Sind Fyn
Kategorier: Handicap- og patientforeninger, Psykisk sårbarhed
Sidst opdateret: 09. september 2021

Formål

Du bliver en del af SIND Fyn, som er en lokalafdeling under SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed, som arbejder for forståelse og tolerance for mennesker med sindslidelse. SIND arbejder for trivsel og forebyggelse gennem tilbud og sociale aktiviteter. SIND Fyn vil gerne udbrede SINDs aktiviteter og vil derfor gerne oprette en initiativgruppe i Svendborg som kan koordinere indsatserne på lokal plan. Som initiativtager bliver du en del af et større fællesskab, og du kan desuden deltage i SINDs kurser for frivillige og dermed udvikle og vedligeholde dine kompetencer.

Øvrige informationer

Initiativgruppen har til formål at opstarte og udvikle nye tilbud for psykisk sårbare og deres oprørende. Formålet er at modvirke den ensomhed og isolation, som præger mange psykisk sårbares hverdage. Som medlem i gruppen, er du i høj grad med til at sætte dit eget præg på aktiviteter og opgaver i samspil med andre engageret frivillige. I finder sammen ud af i gruppen, hvilke tilbud I ønsker at starte op, det kan for eksempel være, at I har lyst til at arrangere gåture i naturen eller starte en filmklub op. Vi forestiller os, at I mødes 1 gang om måneden. Du bliver selvfølgelig klædt på til arbejdet og du vil opnå erfaring med organisering af frivilligt arbejde.

Vil du være frivillig?

Dine opgaver som initiativgruppemedlem er: - opstart og udvikling af tilbud baseret på målgruppens ønsker - rekruttere frivillige og introducere dem til opgaven - ansvarlig for at indgå og følge op på aftaler med frivillige - ansvarlig for at indgå og følge op på aftaler med lokale samarbejdspartnere, herunder Impuls som vi allerede har et godt samarbejde med - opfølgning og fastholdelse af frivillige og borgere i tilbuddene Hvem er du? Du har gerne erfaring som frivillig eller med organisering af frivilligt arbejde. Du har interesse i og erfaring med at arbejde med psykisk sårbare mennesker. Måske har du selv bruger- eller pårørendeerfaringer. Det er vigtigt, at du kan arbejde selvstændigt og skabe og vedligeholde relationer til mange forskellige grupper. Og at du kan møde andre mennesker empatisk samt motivere og vejlede dem.