Image
Red Barnet Ungdom - læringscafeer
Kategorier: Børn, unge og familier
Sidst opdateret: 09. september 2021

Formål

Mange udsatte børn halter bagud i skolen. Nogle mangler hjælp derhjemme, andre kan ikke følge med i undervisningen, og mange mangler bare et klap på skulderen. Som frivillig i en læringscafé er vi med til at give disse børn en bedre fremtid! De vigtigste opgave er at give børnene faglige og personlige succeser. Hver uge tager læringscaféerne over hele landet imod mere end 300 børn, som får hjælp til at lære via aktive læringsøvelser som ordbingo, regnestafet og geografiquizzer.

Øvrige informationer

Forskning viser, at frivillige rollemodeller kan spille en særlig rolle i at støtte op om udsatte børns læring. Børnenes vanskeligheder bunder ofte i mangel på både faglige, personlige og sociale ressourcer. Her kan unge frivillige rollemodeller supplere lærere og pædagogers arbejde ved at tilbyde tid, nærvær og møder i øjenhøjde.

De unge frivillige klædes af Red Barnet Ungdom på til opgaven gennem en stærk og fleksibel organisering, samt løbende uddannelse og kompetenceudvikling. Den frivillige indsats koordineres tæt med lærere og pædagoger, således at barnets behov er i centrum.

Vil du være frivillig?

Som frivillig i en læringscafé er du med til at give disse børn en bedre fremtid! Du indgår i et team af unge, der hjælper børn med at lære på sjove nye måder. Din vigtigste opgave er at give børnene faglige og personlige succes.

 

Kontakt Lotte Juul Mikkelsen, programleder på 51 44 38 58 alle ugens hverdage mellem klokken 9 og 16.

Kontakt information

Kontakt personer